SAFE24 DA
Rådhusgata 4
6100 Volda
NO977075173MVA
700 79 000

SAFE24 SelactaDNA

SelectaDNA gir deg muligheten til å merke dine eiendeler med en usynlig væske som inneholder en unik kode som kan registreres på internett i ditt navn. Dette gjør det enkelt for politiet som kan klassifisere en eiendel som stjelt ved bruk av en UV-lommelykt, der væsken vil lyse opp med en lilla farge. Det har blitt opprettet et samarbeid med politiet vedrørende sporing av SelectaDNA. Skulle politiet komme over tyvegods merket med dette produktet vil de kunne finne igjen eierne gjennom internettdatabasen. Velger du å markere dine verdigjenstander med SelectaDNA, får du også med klistermerker til bedriften eller privatboligen som viser at gjenstandene er tyverimerket, og dette gir en god preventiv effekt.

Safe24 leverer også SelectaDNA industrispray og SeceltaDNA som innbrudds- og ranspray.

Merk dine eiendeler med SelectaDNA

Pakken inneholder
-
1 stk. 8ml flaske
-
1 stk applikator
-
2 stk oblater til vindu
-
1 stk oblat til dør
-
25 oblater til eiendeler
-
1 stk bruksanvisning
Dette gir inntil 50 merkinger

Se selectadna.no for mer informasjon

SelectaDNA Innbrudds- og ransspray

Når alarmen aktiveres ved innbrudd, eller ved at personalet trykker på overfallsknappen under et ran, vil DNA sprayhodet få signal fra PIR-sensoren (Passiv Infrared Reciever) så snart den detekterer bevegelse. Den eller de personer som beveger seg under sprayhodet vil da bli merket med en fin, retningsbestemt støvsky av DNA.

-
Knyttes til eksisterende innbruddsalarm som utløses ved innbrudd utenom åpningstider.
-
Ved ran på dagtid vil betjeningen kunne aktivere systemet med en panikkalarm.
-
Ved utløst alarm aktiveres PIR sensoren. Når PIR sensoren detekterer bevegelse, blir den eller de personer som beveger seg under sprayhodet merket med en støvsky DNA.
-
Løsningen inneholder en unik DNA-løsning som bare er synlig under UV lys, og gjør det mulig å knyttet den kriminelle til åstedet.

Spor av DNA-løsningen kan tas fra hud, hår og tøy fra mistenkte og sendes til rettsmedisinsk analyse for å bevise at gjerningsmannen har begått en lovovertredelse et bestemt sted. Selv om det er usynlig og uskadelig, setter det seg i huden. UV og DNA forblir på en lovovertreder i ukesvis.

Politiet skanner rutinemessig for spor av SelectaDNA og hvis det finnes, er kriminelle knyttet til et gjerningssted, og dette hjelper dermed politiet til at få den skyldige dømt.

Se video SelectaDNA Ranspray (Youtube)

Se video SelectaDNA Spraysystem (Youtube)

SelectaDNA Industrispray

For å forhindre tyveri blant annet fra norske anleggs- og byggeplasser, er det ideelt å DNA merke tyngre verktøy som byggsager, borhammere, betongsager, lasere, vinkelslipere, spikerpistoler, ekstrautstyr på anleggsmaskiner og alt av anleggsutstyr. Man bør også benytte SelectaDNA merking på stillaser, aggregater og arbeidslamper mm. Sammen med oppsetting av skilt som advarer potensielle kriminelle om at maskiner og utstyr på anleggsområdet er DNA merket og dermed er vanskelig å omsette og knytter de kriminelle til gjerningsstedet, har SelectaDNA en meget god preventiv virkning mot slike tyverier.

-
Unik merking av metaller som kobber-kabel, rør, ledninger, blytak etc.
-
Metalliske micro-prikker i løsningen, leses av med et mikroskop og lenker metallet tilbake til opprinnelsesstedet.
-
Robust og slitesterkt, egnet for utendørs bruk.
-
Brukes i hele Europa for beskyttelse av jernbane-kabel. Network Rail, ProRail, Deutsche Bahn

Se selectadna.no for mer informasjon